Hoe werkt het?


Het jelqen van je penis is een training waarbij een forse hoeveelheid bloed doorheen de penis wordt gestuurd. Dit verhoogt de interne druk en veroorzaakt een miniscule schade aan de zwellichamen, onder de vorm van kleine micro-scheurtjes in de structuur van de celwanden.

Het ontstaan van kleine micro-scheurtjes in de celwanden van deze zwellichamen is de sleutel die ervoor zorgt dat de penis door het jelqen begint te groeien. Deze minuscule scheurtjes worden spontaan door het lichaam hersteld, voornamelijk tijdens de nachtrust.

Dit herstel gebeurt door door de aanmaak van nieuw penisweefsel die de micro-scheurtjes tijdens de nacht weer dichten. Het continu aangroeien van nieuwe weefsel zorgt voor de effectieve vergroting van de penis; zowel in de lengte, als in de omtrek.

Let Op! Deze oefeningen beschadigen -in gecontroleerde vorm- dus het weefsel en zeker in het begin mag men hierin niet overdrijven. Het overdadig uitoefenen van de jelq-oefeningen of een tekort aan voldoende tijd voor herstel aankweken zal de efficiëntie van deze methode tot zero herleiden!

Vooral in de beginperiode – de eerste twee maanden na aanvang – moet de penis wennen aan de forse drukverhogingen die het  jelken in de penis veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om tijdens die eerste 2 maanden de oefeningen kort en op een zachte manier uit te voeren. Bouw dit op tot wanneer je na acht à negen weken voelt dat de penis gewend is geworden aan de jelq-bewegingen.

Wanneer bij deze oefening pijn wordt ervaren in de penis dient men de oefening onmiddellijk te stoppen en een rustpauze van minstens een dag nemen. Dit geeft het lichaam te tijd om de zwellichamen weer optimaal te herstellen.

De inname van extra voedende natuurlijke extracten voor de penis en alle daarbijhorende organen kan daarbij van belang zijn voor een veilige en gezonde groei van de penis.

Lees meer over sneller resultaat behalen

Het effect van de jelqoefeningen zal een groei zijn in de lengte of de dikte van de penis en vaak een combinatie van beide. Afhankelijk van de mate van erectie tijdens de jelqoefeningen zal de penisgroei voornamelijk in de lengte of in de omtrek het meest uitgesproken zijn.

Lees meer over de invloed van erectie op de vorm

Het is belangrijk dat je elke dag oefent, maar daarmee mag je niet overdrijven. Er bestaan schema’s van ervaren jelkers die zo zijn opgesteld dat ze min of meer veilig kunnen worden toegepast. Een programma bestaat uit het volgen van een strak schema waarbij je om de drie dagen een dag van rust inlast en twee à drie dagen de oefeningen uitvoert.

Lees meer over het beginners programma

Tijdens de weken en maanden dat je deze oefeningen zal je op regelmatige tijdstippen met een meetlint en lineaal de lengte en dikte van je penis meten en noteren. Het is belangrijk om de penis op een correcte en consequente wijze op te meten en zo de groei van de penis op geregelde tijdstippen bij te houden.

Lees meer over meten van de lengte van je penis