Beginners routine


Vermijd beschadiging van het penisweefsel

Deze oefening is speciaal voor die mannen die nog geen ervaring hebben met penisvergroting. Ze vormt een belangrijke routine maar zal geen blijvend letsel veroorzaken.

Het is wel belangrijk om deze routine geleidelijk op te bouwen zodat de penis gewoon kan worden aan de oefening. Het uitvoeren van deze oefeningen is namelijk niet zonder risico, en kan bij onvoorzichtigheid ernstige schade toebrengen aan het weefsel.

De meeste schade die door het uitoefenen van penisvergrotende oefeningen voorkomt vindt plaats tijdens de eerste twee maanden na aanvang van de oefeningen. In de meeste gevallen wil men te snel te veel resultaat bereiken, en neemt men aldus onnodige risico’s door de penis te veel te stresseren.

We overlopen nu de oefeningen die een beginner bij aanvang moet volgen, en gaan er daarna wat dieper op in:

 

De beginners routine

  1. 5 minuten hot wrap
  2. 5 minuten manueel uitrekken (10 x 30-seconden uitrekken)
  3. 10 minuten jelken (200 x 3 seconden per beweging)
  4. 5 minuten hot wrap
  5. 50 kegel oefeningen van 5 seconden per beweging

Schema: 2 dagen OEFENING / 1 dag RUST.

Noteer

Verhoog geleidelijk aan het aantal stretch bewegingen naar een totaal van 10 minuten, en de jelq beweging oefening naar 30 minuten. Dit gedurende een periode van ongeveer 6 weken.

 

1. Verwarm je penis (hot wrap)

Het doel van een ‘hot wrap’ is het weefsel in de penis te verwarmen. Het wordt hierdoor elastischer en er is minder kans op letsel tijdens het verloop van de oefeningen.

De meest gebruikte manier om een hot wrap te doen is herhaaldelijk een washandje of iets dergelijks gedrenkt in warm water rond de penis te wikkelen. Het water moet zo heet mogelijk zijn zonder dat het gaat branden of pijn doet. Het washandje moet worden uitgewrongen iets en dan rond de penis, het vermijden van het scrotum.

Zodra de hitte is verdwenen, moet het washandje worden geweekt, uitgewrongen en opnieuw worden gedrenkt in warm water, zodat de penis amper 30 seconden droog blijft. Terwijl het washandje rond de penis is gewikkeld, masseer je de penis doorheen het washandje. Doe dit voor ten minste 5 en maximaal 10 minuten.

Een andere manier om een ‘hot wrap’ te doen is door gebruik te maken van een zogenaamde rijst-sok. Vul een gewone sok met ongekookte rijst. Bind het uiteinde van de sok dicht en plaats het geheel in de magnetron. Verwarm gedurende dertig seconden (of langer indien nodig) en breng de rijst-sok daarna aan rond de penis, en hou die op zijn plaats gedurende ongeveer 5 minuten.

Er zijn nog vele andere methoden die worden gebruikt om de penis te verwarmen, als de bovenstaande twee niet werken voor u, kan u even zoeken op het internet naar alternatieve methoden.

 

2. Manueel uitrekken

Dit is het uitrekken (‘stretchen’) van de penis met de hand. Er zijn een aantal manieren die elk verschillende delen van de penis beïnvloeden, en daarbij gaat het om de penis zelf en de aanhechtingsplaats waar de penis aan vast hangt.

Iemand met weinig ervaring zal zich richten op het oefenen van de ligamenten van de penis in plaats van de penis zelf, waardoor meer van de ‘verborgen’ penis te voorschijn zal komen. Dit is dan ook vaak waar de meeste initiële lengtewinst vandaan komt.

Bekijk op deze link een filmpje over hoe je aan manueel stretchen kan doen : http://www.penismedia.com/media/manuele_rek_oefening.mpg

Als er geen echte groei kan worden bereikt in de eerste paar maanden is het verstandig om te overwegen om de focus van de penisvergrotingsoefeningen te  verleggen naar de tunica albuginea.

 

3. Jelking

Jelqing is een techniek ontwikkeld om de capaciteit van de zwellichamen van de penis te verhogen, door de interne druk in de penis te verhogen. Uitgebreide instructies en vier technieken zijn te vinden op onze website.

De meest aangewezen methode om aan penisvergrotende jelk-oefeningen te beginnen is het zogenaamde ‘nat jelken’. Droog Jelqing is harder voor de huid en kan gemakkelijker letsel veroorzaken, want dit is afhankelijk van techniek.

Lees meer over jelking

 

4. Kegel oefeningen

Kegel oefeningen (‘Kegels’), zijn herhaaldeijke contracties van de BC spier, de spier die de urinestroom kan stoppen. Ze worden gebruikt om de hardheid van erecties te verhogen, en een goed getrainde spier is bovendien van essentieel belang voor veel penis-oefeningen.

Een goed getrainde BC spier heeft daarnaast een direct gunstig effect op de seksuele prestatie.

Lees meer over Kegel oefeningen