Seksueel beter presterenOefenen in langere seks

Kegeloefeningen werden in de jaren ’50 van de vorige eeuw voor het eerst gepubliceerd door Dr. Arnold Kegel, die hierover uiterst positieve resultaten kon voorleggen uit een uitgebreide reeks klinische gegevens van patiĆ«nten die hij behandelde in het “Perineometer Research Institute, UCLA”. Hij ontwierp deze oefeningen in de eerste plaats voor vrouwen die last kregen van incontinentie na een bevalling of door stress. Tegenwoordig worden deze oefeningen aan vrouwen aangeleerd tijdens de zwangerschap, en aan mannen voor de versterking van hun seksuele prestaties.

De medische wereld is verdeeld over het nut van Kegeloefeningen als behandeling van incontinentie. Voor veel verplegers, doktoren en assisterend personeel zijn deze Kegeloefeningen nuttig omdat zij door iedereen vrij makkelijk aan te leren zijn en er wel degelijk resultaten worden behaald. Voor chirurgen en urologen blijkt de werkelijkheid echter dat veruit de meeste patiƫnten die last ondervinden van incontinentie uiteindelijk toch in behandeling gaan met medicatie of een chirurgische ingreep ondergaan.

Daarom zijn deze oefeningen misschien zelfs beter geschikt als middel om de mannelijke seksuele prestaties op te krikken dan om incontinentie te bestrijden.

Het regelmatig trainen van de pc-spier is namelijk niet alleen gezond voor alle bekkenbodemspieren, het kan de duur van seks ook tot het uiterste verlengen. Kegeloefeningen zullen ook een orgasme intenser maken waardoor u krachtiger kan ejaculeren en dus bijvoorbeeld krachtiger kan ejaculeren. Sommige beweren dat mannen met een sterke pc-spier een handdoek over de penis kunnen leggen en de penis dan op elk moment kunnen opheffen of laten zakken. U kan eventueel ook beginnen met een handdoek of een zakdoek.

Net zoals een workout op de biceps u meer kracht in die spier oplevert, zo zal de pc-spier u helpen langer erecties te behouden en een orgasme uit te stellen. Kegeloefeningen zijn dus een uitstekend middel tegen premature ejaculatie.

Meerdere orgasmes en vroegtijdig klaarkomen

Deze Kegel oefeningen (vaak kortweg ‘kegels’ genaamd) geven mannen een volledige controle over hun pubococcygeus spier, wat hen in staat stelt een orgasme uit te stellen, en langere seks te beleven.

Kegeloefeningen geven een man ook een grotere controle over de cremaster spier omdat het opspannen van de pc-spier ook aanleiding geeft tot een cremaster reflex (balhefreflex). Deze reflex is het best gekend als het effect wanneer de teelballen omhoog kruipen als een jongeman op zijn hand blaast, of je kan ze ook bereiken door langs de binnenzijde van de bovenbenen te strelen. Door het samentrekken van de cremasterspier wordt de teelbal omhooggetrokken.

Een grotere controle over deze cremaster spier heeft een biezonder positieve invloed op de seksuele prestaties van een man.

Tenslotte kunnen deze Kegel oefeningen een pc-spier zo goed trainen dat sommige ervaren mannen ook in staat zijn tot het bereiken van meerdere orgasmes. Door deze Kegel-oefeningen kunnen mannen die last ondervinden van premature ejaculatie, een vroegtijdige zaadlozing, langzaam vorderen in het zo lang mogelijk uitstellen van een orgasme.

Bekijk de oefeningen